Grieks paspoort voor buitenlandse huizenkopers

Nu de Griekse economie langzaam herstelt en ook de huizenmarkt aantrekt, heeft de Griekse regering verdere plannen de huizenverkoop een boost te geven. Er ligt momenteel een wetsontwerp die buitenlandse kopers een Grieks paspoort geeft, wanneer zij investeren in Grieks onroerend goed.

Griekenland volgt hiermee het voorbeeld van andere Zuid-Europese landen, die ook deze incentive hebben ingezet om buitenlandse kopers aan te trekken. Tot op heden krijgen buitenlandse kopers een visa voor de periode van 5 jaar, indien zij meer dan 250.000 euro investeren in Grieks onroerend goed. In het nieuwe voorstel wordt deze periode verlengd en na 7 jaar krijgt de koper alle voordelen van een Grieks burgerschap.

Dit is goed nieuws voor de Griekse economie, welke hierdoor een nieuwe boost zal krijgen. Vergelijkbare initiatieven in andere landen hebben voor toenemende interesse gezorgd uit niet-EU landen, waaronder Rusland, China en het Midden-Oosten. Kopers uit deze landen blijven in toenemende mate investeren in Zuid-Europa. De reden hiervoor is dat in het eigen land veel restricties zitten aan het bezit van onroerend goed, alsmede het goede rendement wat elders behaald kan worden.

Het gewijzigde wetsvoorstel biedt daarnaast ook voordelen voor de ouders van investeerders. Ook zij krijgen een visa, waar in de huidige situatie enkel echtgenoten en kinderen tot 21 jaar gebruik konden maken van dit voordeel. 

De interesse voor Griekenland toont aan dat het land, ondanks de recente crisis, aan populariteit niet heeft ingeboet. Het land blijft voor toeristen en investeerders een populaire locatie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het kopen van een huis in Griekenland? Volg ons op Twitter!

Op zoek naar een woning in Griekenland? Bekijk hier het aanbod woningen in Griekenland.

Compare listings

Compare