Forse stijging huizenprijzen in VS

Uit onderzoek van Standard & Poor’s, een financieel dienstverlener, blijkt dat de huizenprijzen in de Verenigde Staten fors zijn gestegen. Het onderzoek is gebaseerd op de huizenprijzen in de 20 grootste steden van de VS.

S&P’s ziet in juli een stijging van de huizenprijzen van maar liefst 12,4 procent op jaarbasis. Dit is de sterkste toename in ruim 7 jaar. De stijging komt overeen met de verwachtingen van economen. Indien men kijkt naar de voorgaande maand zijn de prijzen slechts met 0,6% procent gestegen, wat minder is dan verwacht. Amerikaanse economen gingen hier uit van een toename van 0,8%. In juni noteerde men nog een stijging van 0,88%.

De vraag is wanneer Europa volgt. De huizenprijzen in veel landen blijven nog fors achter. Het lijkt nu dan ook dé tijd om te kopen.

Join The Discussion

Compare listings

Compare