Gouden Visa voor buitenlandse koper in Spanje

In navolging van andere Zuid-Europese landen, heeft Spanje een nieuwe wet in het leven geroepen die buitenlandse kopers direct een Spaans ingezetene maakt. De koper dient echter wel onroerend goed van minimaal 500.000 euro aan te schaffen.

Het Spaanse Congres heeft deze nieuwe wet recentelijk goedgekeurd. De wet houdt in dat buitenlandse kopers vanaf een bedrag van 500.000 euro een zogeheten ‘Golden Visa’ krijgen, waarmee ze een Spaans burger worden en direct toegang krijgen tot de Schengen Area. 

Met deze nieuwe wet gaat Spanje de landen Portugal, Cyprus, Malta en Griekenland achterna, die vergelijkbare wetten hebben. Het minimale aankoopbedrag voor het onroerend goed verschilt echter per land. In Cyprus is dit minimaal 300.000 euro en in Griekenland 250.000 euro.

Met deze nieuwe wetgeving hopen makelaars meer kopers uit Rusland en China aan te trekken. Russen en Chinezen zijn de grootste groep kopers in Spanje, sinds de wereldwijde recessie.

Join The Discussion

Compare listings

Compare