Griekse huizenmarkt in toenemende belangstelling Amerikanen

Ook in Griekenland is de huizenmarkt aan de betere hand. Als gevolg van de crisis zijn de prijzen relatief laag, waardoor er veel interessante objecten te koop zijn. Dit is ook de Amerikanen opgevallen, zij gaan steeds meer op zoek naar een (tweede) huis in Griekenland.

Amerikanen zijn massaal op zoek naar een (tweede) huis in Griekenland. Uit nieuwe data van Realtor blijkt dat Griekenland onder Amerikanen in de top 10 staat voor een woning in het buitenland. Wat opvalt is dat het vooral gaat om objecten in het hoger segment. Andere populaire landen voor Amerikanen zijn onder meer Italië, Jamaica, Mexico, de Dominicaanse Republiek en Costa Rica.

De huizenprijzen in Griekenland zijn ook dit jaar met 7,9% gedaald, wat er automatisch voor heeft gezorgd dat er meer belangstellenden zijn voor het Zuid-Europese land. Zoals met vele internationale onroerend goed markten, trekt de vraag eerst aan in de commerciële sector. Daarna volgt de non-commerciële sector op de voet, met tweede woningen en permanente verblijven. Ook in Griekenland zien we deze ontwikkelingen, waardoor het economisch steeds beter gaat.

Naast de huizenmarkt, trekt ook de toeristenstroom naar Griekenland weer verder aan. In de crisisjaren 2012 en 2013 kwamen er steeds minder toeristen naar Griekenland, maar hiervan is reeds geen sprake meer. In 2014 stevent het land af op een recordaantal bezoekers, wat de economische groei verder ten goede komt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het kopen van een huis in Griekenland? Volg ons op Twitter!

Op zoek naar een woning in Griekenland? Bekijk hier het aanbod woningen in Griekenland.

Compare listings

Compare