Italiaanse huizenprijzen blijven dalen

Zoals in veel Zuid-Europese landen, blijven ook in Italië de huizenprijzen dalen. Dit blijkt uit recent onderzoek van Istat’s House Price-Index, over het tweede kwartaal van 2013.

Officiële cijfers laten dit kwartaal een teruggang van 0,6% in de prijzen zien, vergeleken met vorig kwartaal. Kijken we naar een geheel jaar, dan zijn de prijzen met 5,9% gedaald. Geen goed nieuws voor een land dat nog steeds last heeft van een instabiele economische situatie. 

De cijfers gelden voor al het officieel aangekochte onroerend goed, zowel nieuwbouw als bestaande bouw. Hierbij is geen onderscheid gemaakt tussen onroerend goed dat gekocht is voor eigen bezit of investeringsdoeleinden. De moeizaam herstellende huizenmarkt wordt voornamelijk toegewezen aan de IMU Tax, die per 2014 zal komen te vervallen. 

Het is goed nieuws dat premier Enrico Letta het vertrouwen van de kiezer heeft gekregen, waardoor er gewerkt kan worden aan herstel van de Italiaanse economie. Investeerders en kopers van Italiaans onroerend goed moeten echter nog wel op hun hoede blijven. Toch kan het zomaar zijn dat u nú tegen een koopje aanloopt, in bijvoorbeeld het mooie Toscane of Umbrië.

Join The Discussion

Compare listings

Compare