Scandinaviërs bestormen huizenmarkt Marbella

Voor het eerst in jaren overtreft de vraag het aanbod in Marbella. Opvallend is het feit dat de Scandinaviërs de grootste groep geïnteresseerden zijn. De Noord-Europeanen zijn massaal op zoek naar een tweede woning of permanent verblijf in Zuid-Spanje.

Secondhomeguide berichtte al eerder over de aantrekkende vraag naar onroerend goed in Spanje. De woningprijzen zijn relatief laag en het aanbod is groot, waardoor de kans op een aantrekkelijke koop groter is. Ook het prestigieuze Marbella lijkt nu te profiteren van de aantrekkende markt. Makelaars en agenten zijn massaal op zoek naar unieke woningen om aan de vraag te voldoen.

Sigrid Jegleim van de Scandinavische agentschap Fastighetsbyran geeft aan dat het steeds lastiger is om goede, bijzondere woningen te vinden. “Het is een bijzondere tijd om te kopen en de markt is volop in beweging. Er worden steeds meer woningen verkocht, beslissingen worden sneller genomen en de prijzen zijn langzaam aan het stijgen.”

De populairste regio’s rondom Marbella zijn Nueva Andalucia en San Pedro. Dit vanwege de korte afstand naar Marbella, de mooie stranden en de internationale golfbanen welke gunstig gelegen zijn. Ook de nabijheid van de luchthaven van Malaga is een belangrijke reden voor de populariteit. 

Al eerder bereikten ons signalen dat de huizenmarkt in Spanje verder aantrekt. Een andere indicatie voor dit gegeven is het feit dat de vraag naar hypotheken voor het eerst sinds 2007 weer stijgt. In het eerste kwartaal van 2014 steeg de vraag met 16% ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar.

Data van het Spain’s General Council of Notaries laat zien dat het aantal aankopen in het 1e kwartaal met maar liefst 45% is gestegen ten opzichte van vorig jaar. De regio Marbella heeft hier het grootste aandeel in. Het aantal woningen dat van eigenaar wisselde was het grootst in geheel Spanje. De Scandinaviërs hebben mede voor deze positieve cijfers gezorgd. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons op Twitter.

Op zoek naar een woning in Spanje? Bekijk ons ruime aanbod.

Compare listings

Compare