Spaanse Costa Blanca trekt aan

Spanje zwoegt nog steeds onder een depressieve vastgoedmarkt, maar de verkoop in bepaalde gebieden neemt toe. Deskundigen schrijven dit toe aan het toerisme en buitenlandse kopers. 

Costa Blanca Huisvesting en Openbare Werken melden een stijging van 32 % in de verkoop van onroerend goed aan buitenlandse kopers. Een lokale aannemer meldt zelfs een stijging van 57 % t.o.v. van zijn omzet in 2012. Ondanks de economische neergang in Spanje en een daling van 3% in het totaal aantal onroerend goed transacties, zijn buitenlandse tweede huizenkopers steeds enthousiaster over het kopen van nieuwe woningen. 

Volgens Vicente Dómine, hoofd Huisvesting en Openbare Werken van de regionale overheid in de Costa Blanca, is de aankoop van woningen in de regio door buitenlandse burgers goed voor 29% van de totale verkoop in Spanje. Hij geeft hierbij aan een stijging te zien van 32 % op het aantal in 2011. 

De stijging van de vraag naar tweede huizen die we hebben gezien aan de Costa Blanca in de afgelopen 12 maanden is zeer bemoedigend. De interesse beweegt zich weer naar pre-recessie niveaus en nu de markt aantrekt zijn er weer volop nieuwbouwprojecten. 

Het grootste verschil met vroeger is dat de Spaanse bouwers nu goed inspelen op de wensen van de buitenlandse kopers. Daarom zien we in de nieuwbouwprojecten vrijwel uitsluitend strakke moderne woningen met veel ruimte, licht en moderne inrichting. De traditionele Spaanse bouw wordt vrijwel niet meer verkocht, omdat deze niet aansluit bij de voorkeuren van het West-Europese publiek. 

De Costa Blanca heeft veel voordelen, zoals een zeer goede infrastructuur, goede bereikbaarheid per vliegtuig en auto, moderne winkelcentra, snelle internetverbindingen, veel vermaak en horeca en natuurlijk een geweldig goed klimaat. Voeg daarbij de met 30 tot 40% gereduceerde aankoopprijzen van woningen en het is zonneklaar waarom de buitenlandse kopers de Costa Blanca als favoriete regio noemen.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit Spanje? Volg ons dan op Twitter.

Compare listings

Compare