Toenemende interesse van Chinezen in Italië

Europa’s derde economie, Italië, is langzaam op de weg terug na hard geraakt te zijn door de financiële crisis. De Chinezen leveren een belangrijke bijdrage aan de verbeterde situatie. Recentelijk is zelfs een portal geopend wat huizen, bedrijven en auto’s aanbiedt, speciaal voor Chinezen.

Italië kent een toenemende Chinese populatie, welke in grote mate bijdraagt aan de herstellende economie. Het aantal Chinese bedrijven nam in de periode 2012-2013 met 6,1% toe, terwijl het aantal Italiaanse bedrijven in totaliteit met 1,6% afnam. De Chinese bedrijven leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de economie, omdat de meeste bedrijven in iedere sector floreren. 

Ook de Italiaanse media stimuleren Chinezen te investeren in het land. Zij zien in dat deze groep de financiële middelen heeft, in tegenstelling tot Italianen, welke vaak niet terecht kunnen bij de lokale banken.

Wat de toenemende interesse voor China benadrukt, is de lancering van het portaal VendereAiCinesi.it, wat letterlijk betekent ‘verkoop aan de Chinezen’. Op dit portaal staan meer dan 18.000 items, variërend van huizen tot bedrijven en auto’s. 

In het eerste half jaar van 2014 investeerden Chinese kopers 4,3 miljard in de Italiaanse economie. Dit is een toename van 17% ten opzichte van 2013. Het is daarom niet verrassend dat Italië reeds de op één na meest populaire bestemming is voor Chinese investeerders. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het kopen van een huis in Italië? Volg ons op Twitter!

Op zoek naar een woning in Italië? Bekijk hier het aanbod woningen in Italië.

Compare listings

Compare