Toeristen spenderen recordbedrag in Spanje

Spanje is op de weg terug. Waar we reeds een toenemende belangstelling zagen in tweede woningen, trekt ook het toerisme verder aan. In de eerste 2 maanden van 2014 gaven toeristen een recordbedrag van 6,08 miljard euro uit.

Gebaseerd op de laatste cijfers van het EGATUR Tourist Expenditure Survey, uitgevoerd door het Ministerie van Industrie, Energie en Toerisme, werd een stijging van 9,1% waargenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Daarnaast waren januari en februari absolute topmaanden: nog nooit eerder spendeerde toeristen zoveel geld in Spanje.

De Britten en Duitsers zijn in grote mate verantwoordelijk voor deze stijging. Maar liefst een derde van de toeristen in Spanje komt uit het Verenigd Koninkrijk of Duitsland. De Britten en Duitsers gaven begin 2014 respectievelijk 12,7% en 9,7% meer uit dan in 2013.

De top 3 in Spanje wordt gevormd door de alom bekende regio’s. Op één zijn de Canarische Eilanden te vinden met uitgaven onder toeristen van 1,14 miljard euro. Op de tweede plaats Catalonië, met natuurlijk Barcelona als trekpleister. In deze regio werd 616 miljoen euro uitgegeven. Het zuidelijk gelegen Andalusië staat op de derde plaats. Hier gaven toeristen 423 miljoen euro uit.

Goed nieuws dus voor de Spaanse economie, die door het aantrekkende toerisme verder aan zijn herstel werkt. Ook de tweede woningmarkt zal op termijn profiteren van de aantrekkende belangstelling voor Spanje. 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Spanje? Volg ons op Twitter.

Op zoek naar een woning in Spanje? Bekijk ons aanbod.

Compare listings

Compare