Toeristen weten Griekenland weer te vinden

Griekenland is op de weg terug. Nu het Zuid-Europese land voorzichtige tekens van herstel toont, weten ook toeristen het populaire vakantieland weer te vinden. Dat is goed nieuws voor het land.

Griekenland is van oudsher één van de meest populaire Europese (zon)bestemmingen. Met zijn prachtige eilanden, het heerlijke eten en het prettige klimaat, wist het altijd vele miljoenen toeristen naar het land trekken. De laatste jaren is Griekenland economisch gezien echter door een diep dal gegaan. Het bijna faillissement van het land had ook zijn weerslag op het toerisme, één van de belangrijke inkomstenbronnen van het land. Toeristen bleven massaal weg door de sociale onrust en een mogelijke exit uit de Europese Unie.

Nu Griekenland langzaam op de weg terug is, weten ook toeristen het land weer te vinden. Voor dit jaar wordt een toename van 20% van het aantal toeristen verwacht ten opzichte van 2013. Ten opzichte van 2010 verwacht men zelfs een verdubbeling. Griekenland maakt hiermee een nieuwe start. De onrust verdwijnt langzaam en de economie stabiliseert, waardoor toeristen weer vertrouwen hebben in het land.

De goede berichten uit Griekenland hebben ook een positieve invloed op de woningmarkt. Geïnteresseerden zien Griekenland langzaamaan weer als een bestemming voor een tweede woning. Waar in veel Zuid-Europese landen de prijzen al weer behoorlijk stijgen, zijn de prijzen in Griekenland nog relatief laag. Het lijkt een ideaal moment om in te stappen.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over het kopen van een huis in Griekenland? Volg ons op Twitter!

Op zoek naar een woning in Griekenland? Bekijk hier het aanbod woningen in Griekenland.

Compare listings

Compare