Verlaging Italiaanse belasting op verkoop onroerend goed

De Italiaanse regering heeft maatregelen genomen om de vastgoedmarkt een extra impuls te geven. Op 1 januari 2014 zal de kadastrale belasting op de verkoop van een tweede woning worden verlaagd met 900 euro voor elke 100.000 euro van de verkoopprijs. 

Deze beslissing zal naar verwachting geïnteresseerden die op zoek zijn naar een woning in een hogere prijsklasse, aanmoedigen om een dergelijke woning te kopen. Op een woning van 500.000 euro betekent dit een voordeel van 4.500 euro. Dat is omgerekend 0,9% van de totale verkoopprijs. De besparing op de verkoopprijs is nog groter indien u van plan bent om ook daadwerkelijk in het huis te gaan wonen, in tegenstelling tot een huis dat u koopt voor investeringsdoeleinden. Voor iedere 100.000 euro van de verkoopprijs wordt de belasting dan nog eens met 1.236 euro gereduceerd.

Bent u van plan om dit jaar nog een woning in Italië te kopen? Dan is het verstandig om nog even te wachten en pas na 1 januari 2014 de zaken af te ronden. Door deze maatregelen is alom de verwachting, dat in het eerste kwartaal van 2014 meer transacties gaan plaatsvinden dan in het laatste kwartaal van 2013.

Wilt u op de hoogte blijven van nieuws uit Italië? Volg ons dan op Twitter.

Compare listings

Compare