Vakantiewoning te koop in Ponton

 • €180,000
Aruba, ,

Vakantiewoning te koop in Ponton

Aruba, ,
 • €180,000

Overzicht

Property ID: HZ132616
 • Appartement
 • Woningtype
 • 2
 • Slaapkamers
 • 1
 • Badkamers
 • 72
 • m2
 • 2020
 • Bouwjaar

Omschrijving

Commandeurs is de naam van het nieuw te bouwen appartementencomplex gelegen in de wijk Ponton, centraal tussen de hoofdstad Oranjestad, Palm Beach en Eagle Beach, op de noord zijde van het eiland. Ponton is van oudsher een statige buitenwijk, dicht tegen Oranjestad aan. Het complex bevindt zich op een heuvel, aan de rand van de wijk. Door de hoge ligging is er een magnifiek uitzicht over Oranjestad en het noordelijk deel van het eiland. De imposante cruiseschepen liggen bij wijze van spreken voor de deur…. Ook de stranden van bijvoorbeeld Divi beach liggen dichtbij op ca. 2 kilometer afstand.

De naam commandeurs is ontleend aan de naastgelegen graven van een aantal Commandeurs. Op 3 plaatsen op Aruba bevinden zich van dergelijke kleine begraafplaatsen. Dit zijn commandeursgraven uit de koloniale tijd. Herkenbaar aan hun halfcylindrisch graf vorm. Commandeurs waren de hoogste gezagsdragers op Aruba vanaf midden 17e- tot midden 19e eeuw. Het waren meestal hoge militaire commandanten, vaak afkomstig uit de zeemacht.

Dit appartementencomplex wordt in 3 fases gebouwd en is speciaal ontworpen voor Arubanen die hun eerste starterswoning willen kopen of juist kleiner, en met meer comfort willen gaan wonen. Ook is er ruimte voor (kleine) investeerders die de mogelijkheid hebben om een appartement van uitstekende kwaliteit, gelegen op een goede locatie, te kopen tegen een betaalbare prijs.

Het complex is ontworpen door een Arubaanse architect en voorzien van tuin, zitjes, zwembaden en palmbomen. De kleuren op de gevel geven het complex de kenmerkende Arubaanse sfeer.

De bouw van fase 1 is inmiddels opgestart en bestaat uit een gebouw van 16 appartementen, verdeelt over 4 verdiepingen. Ieder appartement heeft een oppervlak van 72 m² en is voorzien van een keuken, badkamer, airco’s in alle vertrekken, brandveiligheidsvoorzieningen en een eigen, met zonnepanelen overdekte parkeerplaats. De appartementen op de begane grond hebben daarnaast nog de beschikking over een kleine buitenruimte, de bovenste verdiepingen hebben o.a. vanaf het balkon, een verbluffend mooi uitzicht.

Het complex is rolstoel vriendelijk, beschikt over een lift en is voorzien van een zwembad. De zonnepanelen op het dak en boven de parkeerplaatsen zorgen voor een zeer laag energieverbruik.

In fase 2 worden er, naast 8 appartementen van 72 m2, ook nog 12 appartementen gebouwd met een oppervlak van 54 m². Deze eenkamer appartementen zijn doeltreffend ingericht en bieden ondanks de geringe afmeting, alle comfort voor een prima verblijf op het eiland. Uiteindelijk bestaat een verblijf op het prachtige Aruba toch voornamelijk uit een verblijf in de natuur, op het strand of in de gezellige uitgaansgelegenheden, dichtbij in Oranjestad.
In de laatste fase zijn de appartementen 105 m² groot en komen er bovenop 2 penthousen (van ca. 150 m2) voorzien van een groot dakterras (ca. 50 m2) op de 4e verdieping.

De 3 appartementencomplexen vormen 3 afzonderlijke Verenigingen van Eigenaars die ook de opbrengst van de zonnepanelen gaan beheren. In Aruba zijn gemiddeld 3.200 zonuren waardoor de inschatting is dat ieder appartement een opbrengst heeft door zonenergie van € 128,00 per maand.
Deze opbrengst zorgt ervoor dat de service kosten per appartement laag zijn. De vereniging van eigenaars draagt daarnaast ook zorg voor het vast onderhoud van het gebouw en de technische installaties, het zwembad, de tuin en afvalverwerking.
Zonnepanelen doen inmiddels ook hun intrede op het Aruba, maar toepassing op deze schaal binnen een dergelijk project is redelijk nieuw. Toch is er inmiddels voldoende expertise op het eiland om het op een goede wijze te integreren in het totale complex.

Bent u niet op Aruba dan kunnen wij de verhuur helemaal voor u uit handen nemen via onze partner Aruba Living Today. Dit is een gerenommeerde makelaar op Aruba gespecialiseerd in het verhuur van appartementen voor als u er zelf geen gebruik van maakt. Zo brengt uw appartement op Aruba u ook nog een leuk rendement op terwijl u in Nederland bent.

Investeren kan al vanaf € 135.000,00 in fase 2 m² en vanaf € 180.000,00 in fase 1.

Meer info? mail of bel ons!
info@sommakelaars.nl
0031 6 4545 6365

Woningeigenschappen

Compare listings

Compare
fcadmin
 • fcadmin