Vakantiewoning te koop in Samos

 • €220,000
Griekenland, Noord Egeïsche Eilanden,

Vakantiewoning te koop in Samos

Griekenland, Noord Egeïsche Eilanden,
 • €220,000

Overzicht

Property ID: HZ84443
 • Geschakelde woning
 • Woningtype
 • 3
 • Slaapkamers
 • 1
 • Badkamers
 • 100
 • m2
 • 1200
 • Perceel m2

Omschrijving

Dit fraaie huis met schitterend panoramisch zeezicht staat op een rots bijna 80 m boven de zee, langs de zuidelijke kust van Samos. Langs het oosten geeft het uitzicht op een baai, met daarachter het Kerkis-gebergte.

Het perceel dat bij deze woning hoort is bijna 1.200 m2, waarvan het grootste stuk achter de woning ligt. Dit is een tuin met oude, goed onderhouden olijfbomen die ook vrucht dragen. Enkele kleinere fruitboompjes staan ertussen. De tuin is afgebakend met een laag muurtje van natuursteen. Tussen de twee gelijkliggende woningen is een gezamenlijk inrit. Voor het huis is een steentuin en een terras, met uitzicht op de baai. Naast de woning is een groot terras in natuursteen met pergola en een dubbele uitrolbare zonnetent.

Op de begane grond komt men binnen in de hal, die toegang verschaft tot de verschillende kamers. Er bevinden zich drie slaapkamers, waarvan twee met dubbel bed en een met stapelbed. Elke kamer heeft een tafel/bureau en kledingkast; airco is telkens aanwezig.

Twee kamers geven uitzicht op de steentuin, de baai en de bergketen. Langs een groot raam heeft men toegang tot een ruim overdekt terras, dat de felle middagzon weert. De derde kamer ligt aan de andere kant van de woning, met uitzicht op de tuin met olijfbomen. Er is een badkamer met douche en wastafel, en een afzonderlijk toilet.

Naast de woning staat een garage/berging met afzonderlijke toegang. Langs de voorzijde via een elektrische rolpoort met afstandsbediening, langs de achterzijde via een brede deur.

Langs de trap komt men in de ruime living, met eethoek, ingerichte keuken en zithoek. Airco is aanwezig. Een groot raam geeft toegang tot een overdekt terras met uitzicht op de baai en de bergen. Aansluitend is een groot open terras van 7 m breed met hardhouten vloer. Opzij is een brede buitentrap langs waar men in de tuin komt aan de achterzijde van de berging/garage.

Alle ramen zijn gemaakt van onderhoudsvrij wit PVC, met dubbelglas, kiepdraai-systeem, vliegengaas en blauwe klapluiken. Enkele jaren geleden is het dak volledig vernieuwd met moderne materialen en degelijke isolatie tegen warmte en kou. Er is een ondergronds waterreservoir waarin het water koel blijft.

Het dichtstbijzijnde dorp, Koumeika, ligt op 5 km. Daar kan men de meeste levensbehoeften kopen. Een supermarkt ligt op 10 km in Ormos bij het haventje. Een lager geleden strand kan bereikt wordt worden langs een smal weggetje, dat nauwelijks bekend is. Na een kleine wandeling van ca. 10 minuten vind je dit compleet verlaten strand, dat zowat “privé” genoemd kan worden.

Langs de noordzijde van de woning staat een gelijkaardige woning. Beide zijn verbonden door twee bergingen/garages. Langs de zuidzijde staat een lager gelegen woning, enkel verbonden door een muur. Deze woning hindert het zicht naar zee helemaal niet, vanwege de lagere ligging. De drie woningen staan samen op een groot stuk grond, waarvan ieder zijn afzonderlijk deel in gebruik heeft.

Compare listings

Compare
fcadmin
 • fcadmin